Kwaszone
Piwo rzemieślnicze w stylu SOUR IPA


Sour IPA jest jasną, słodko-kwaśną hybrydą łączącą w sobie soczystość i aromatyczność. Piwo zakwaszane jest kulturami bakteryjnymi używanymi do produkcji twardych odmian serów takich jak: Parmezan, Provolone, Grana Padano. Aromat i owocowość pochodzi od nowofalowych amerykańskich odmian chmielu z wyraźną kwaśnością i zaznaczoną goryczą.

Goryczka umiarkowana, smak słodko-kwaśny, aromat cytrusowy

Składniki: woda, słód jęczmienny, płatki pszenne, płatki owsiane, chmiel, drożdże piwowarskie, kultury bakterii

Dedykowana szklanka - Nonic Pint

Piwo warzone w kooperacji z Browarem Moczybroda
Ext. 12%
Alk. 5,8 % obj.
Serwować w temp. 8-12 st.C
Idealnie pasuje do:

serów

ryb

owoców morza

panna cotty